Международният анализатор Боян Чуков смята, че във военните действия между Израел

...
Международният анализатор Боян Чуков смята, че във военните действия между Израел
Коментари Харесай

Анализатор: Случващото се сега в Израел е само началото

Международният анализатор Боян Чуков смята, че във военните дейности сред Израел и групировката " Хамас " има доста детайли, които не са задоволително изяснени и върви ужасно доста дезинформация.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 135
" Една част от картинките са от Сирия. Трябва да погледнем какво е вътрешнополитическото положение на Израел. Искат да смъкват Нетаняху с цената на всичко. Нетаняху е доста умел политик и се надявам, че ще прояви задоволително разсъдък да не разреши Израел да бъде замесен в огромен спор с геополитическа основа ", разяснява той в  " България заран ".

Според Чуков израелското разузнаване изобщо не се е провалило, а от " Мосад " са имали информация. Египетското разузнаване е предизвестило Израел, че се чака нещо огромно от страна на " Хамас ", означи анализаторът. 

" Нетаняху е извънредно неуместен на екипа на Байдън. Не имам вяра, че " Хамас " ще нанесе някакво проваляне на армията на Израел. За ден-два беше осъществена мобилизацията в Израел, Руската федерация не съумя да направи това сума време ", сподели още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът добави, че офанзивата е проведена и осъществена от изключителни експерти. На територията на Израел към този момент е имало проникнали диверсионни групи, които са ходили по точни адреси и са убивали военни ръководители и техните фамилии. 

По думите му  " Хамас " прави чист тероризъм на територията на Израел, само че не е в стила на групировката да пуска видеа със зверства, които всеки естествен човек ще осъди.

" Правят го, с цел да се нанесе още един удар и да се разшири пропастта сред арабите и евреите. Някой има задача да направи по този начин, че да няма кротичък развой. Палестинските ръководители получават помощи, корупцията е чудовищна. Целият военно-промишлен комлекс в Ивицата Газа е изработен с парите на Европейски Съюз ", изясни Чуков и добави, че една от версиите е, че Иран стои зад всичко това. Джак Съливан обаче твърди, че Съединени американски щати нямат доказателства за това.

Според Чуков протичащото се в този момент е единствено началото и може да чакаме отрицателно развиване на спора. Може да се включи в борбата и " Хизбула ". 

" Някой желае да направи спора надалеч по-широкомащабен. Няма късмет това да завърши доста бързо и по кротичък път. Заложени са доста огромни геополитически ползи, заложени са транспортни коридори ", акцентира интернационалният анализатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР